Ozzie Op!

10

mei

Over het stuk

Jorato zet zijn jonge tanden in een oude klassieker: De Tovenaar van Oz. Het verhaal dateert al van 1900 en werd geschreven door de Amerikaanse auteur L. Frank Baum. Het verhaal werd vooral bekend door de talrijke herwerkingen, films en zelfs musicals.

Een reminder? Dorothy kan zich niet op tijd uit de voeten maken wanneer een windhoos haar huis optilt en weer neerzet in een fantasieland, Het Land van Oz. Bij de landing komt het huis op de verschrikkelijke Heks van het Oosten terecht, waardoor de heks sterft, tot grote vreugde van het plaatselijke volkje, De Ozzie's. Kort daarna ontmoet Dorothy de zus van de dode heks: de goede Heks uit het Noorden. Die geeft Dorothy, uit dank, de rode, magische muiltjes van de dode heks. Ze zullen haar helpen om de weg te vinden naar de grote tovenaar van Oz. Hij woont in Smaragdstad en zal haar helpen om terug te keren naar huis. Onderweg ontmoet Dorothy enkele figuren die elk hun eigen redenen hebben om de tovenaar om hulp te vragen: de Vogelverschrikker wil hersenen. Blikken Man wil een hart en de bange Leeuw is op zoek naar moed. Dorothy hoopt dat de tovenaar haar in een moeite door ook een sterrenbestaan zal geven, want in het kleine, saaie dorp waar ze woont is er maar weinig toekomst voor een ambitieuze jongedame.
Deze versie van Jorato, ‘Ozzie Op!’ Is een ietwat andere. Hondje Toto blijkt hier een macho goudvis te zijn. Om in Smaragdstad te komen moet Dorothy een heuse make-over door De Roze Lakei ondergaan, want de Grote Tovenaar heeft het nogal voor uitgekiende outfits. En de ontmoeting met Oz blijkt heel anders dan verwacht. In ruil voor ‘moed, hart, verstand, roem en de terugweg naar huis’ stuurt hij Dorothy en haar kersverse vrienden terug het gele klinkerpad op om de glazen bol van nog een andere heks, de Heks van het Westen, op te halen. En dat is niet zonder gevaar, want zij is nog gemener dan die van het Oosten.

Oké, veel heksen (slechte en goede), een handvol liedjes, bloemenverkopers, kraaien, akelige handlangers én heel veel vriendschap en fantasie.

Speeldata

Gewone voorstellingen - €9/volw en €7/kind (<12j)
  • Vrijdag 24 mei 2024 om 20u00
  • Zaterdag 25 mei 2024 om 20u00
  • Zondag 26 mei 2024 om 15u00

Hoe reserveren?

Reserveren kan via mail radreservaties@gmail.com of telefonisch 0497 61 64 83 vanaf 19.30 uur of bij één van de leden.

Locatie voorstellingen

Ontmoetingscentrum Velzeke, Provinciebaan 275, 9620 Zottegem-Velzeke

Op de hoogte blijven

van onze activiteiten?

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF