Er waren eens…

Er waren eens… kerkzangers in Elene, en die vrome zangers die spreken na de hoogmis niet alleen in termen van “ik pas” of “pandoer”, neen, soms komen ook die anekdoten nog eens ter sprake, die echte goei gezonde Elense heldenfeiten.
En zo kwam het dat ook het heimwee om nog eens toneel te mogen spelen zich liet voelen.
Allemaal goed en wel, maar hoe ? en waar ? met wie ? en met welk stuk ? en wie gaat het hem aantrekken ?
Allemaal vragen, die onderzocht werden en die ook een oplossing kregen, de ene met wat meer moeilijkheden dan de andere.
Een decemberavond 1978, de hoofden bij elkaar, en één voor één werd alles op zijn poten gezet : het stuk werd gekozen, de rollen verdeeld, andere leden kregen ook hun taak toegewezen en het Café-Restaurant Molenhoeve bood ons heel spontaan de sfeervolle kelder aan als repetitieruimte.
Dus wij konden starten, alleen de naam van de kring ontbrak nog. De brochures werden uitgedeeld en de eerste repetitie kon plaats hebben.
De sfeer was er echt gezellig, iedereen werkte mee en na een paar weken werden de tekstboekjes reeds opzij gelegd. In gans Elene werd er al over gesproken. Elke repetitie was steeds een blije bijeenkomst naast het molenrad in de kelder. Het molenrad… zou dat geen fijne naam geweest zijn… zeker, maar “ ’t Rad “ dat was korter en beter en sindsdien draait het op volle toeren, en het hoopt dat het blijvend is.

 

Op de hoogte blijven

van onze activiteiten?

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF